Alla inlägg den 10 januari 2011

Av LankiS ☮♥☯ - 10 januari 2011 04:27

Så fullproppad med snurriga och virriga tankar just nu...


Skäl,orsak,grund,anledning kalla det vad man vill, dom orden hör ihop, dom kan användas, definieras, uttryckas och tolkas olika beroende på situation och sammanhang. 

Var ju inte direkt orden i sig jag satt och tänkte på utan mer att jag det senaste tänkt på mkt varför saker ser ut just som dom gör vad det finns för olika skäl, orsak, grund och/eller anledning till allt som händer och har hänt...

Jag tror i alla fall att det finns en anledning till allt som händer, det är i alla fall vad jag intalar mig själv. 

Kan dock vara svårt som jag nämnt många ggr förr att se varför saker händer men det måste finnas någon mening med det. Kanske iof inte bara i sig utan i det stora hela, alltså kanske inte bara för sin egen mening och ur sitt eget perspektiv utan ur ett större perspektiv och för andra med. 

Varför saker händer kanske man dock inte alltid kan förklara rent konkret men det finns en mening med det och det finns en anledning med varför det händer.


Istället för att älta varför man gjorde som man gjorde eller ställa sig frågan varför det hänt gång på gång när det inte leder någon vart, ta det som hänt och bära med sig det som livserfarenheter och som lärdom.

Detta är något jag redan vet och som jag redan har med mig och kommit till insikt med dock är det alltid en återkommande fråga vid många situationer "Varför"?!

Förvisso är det oxå alltid en viktig och nyttig fråga att ställa, faktum är att man faktiskt egentligen alltid bör ifrågasätta. Man måste ifrågasätta annars skulle vi aldrig få någon lärdom, kunskap eller vetskap om något.

MEN när de går över till ältande så är det inte längre klokt och gör inte heller längre någon nytta.


Det som redan har hänt kan vi inte göra något åt eller påverka till något annorlunda idag... alltså det vi dealar med är det som redan hänt och det är just det som man har att gå på, kommer vi dock fram till varför det hänt och vi inser att vi skulle kunnat göra något annorlunda så är det sådant vi får tänka på nästa gång en liknande situation uppstår, om vi då har samma möjlighet att rå över det som kan hända. Oavsett har vi fått livserfarenhet och tagit lärdom av det som hänt! Dock kan vi ju givetvis inte alltid styra över det som händer och ibland tänker vi inte heller på hur vi agerar och reagerar men så är det ju. 


Ett av livets stora bekymmer...fast om man vänder på det en av livets viktigaste vägar till lärdomar. 


"Man lär så länge man lever"


"Lärdom känner ingen rang"


"Lärdom är en skatt, som följer sin ägare överallt"


"Lärdom är långt mer värd än guld"


"Lär av andras fel. Du lever inte tillräckligt länge själv för att göra dem alla"


"Lär dig av gårdagen, lev för idag, hoppas på morgondagen. Det viktiga är att aldrig sluta ifrågasätta"


"Lev inte för gångna tider. En avskjuten kula vänder inte tillbaka"


"Låt inte gårdagen eller morgondagen belasta dig för mycket i idag"


Yeah i know u got it now ...typ iafl haha ;P

Ovido - Quiz & Flashcards