Direktlänk till inlägg 15 oktober 2012

Kesoplättar!

Av LankiS ☮♥☯ - 15 oktober 2012 14:56

Idag har jag gjort kesoplättar, sjukt gott och perfekt mellanmål!

Dom går att äta både varma och kalla, pådirekten, dagen efter eller frysa in.

Dom går också att krydda med allt möjligt tex. med peppar, salt, örter eller kanel, kardemumma osv. och man kan ha massa olika tillbehör till som sallad, lax, skinka, frukt,bär, glass eller lägga i lite extra ingridienser  i smeten för smak som exempelvis senap, rödlök , parmesan, skinka eller lite kokos och kakao.

Dom går dessutom att göra på många olika sätt som i stekpanna, i ugn, med vetemjöl, dinkelmjöl eller fiberhusk osv. Dessutom finns det ju keso som laktosfri med så detta är verkligen något som kan ätas av dom flesta. Toppen med andra ord.

Som ni vet använder jag helst inte vetemjöl, dinkelmjöl fungerar men jag använder oftast fiberhusk vilket jag också gjorde idag.

 

Idag gjorde jag plättarna i stekpanna, har tyvärr inget plättjärn kvar så fick bli i vanlig stekpanna. Gjorde två olika sorter dom ena hade jag i lite  riven ost och kryddade med lite peppar, oregano och basilika som jag tänkt äta senare tillsammans med en tomatsallad. Dom andra gjorde jag naturella och åt med lite rysk yoghurt ( den på burk) och jordgubbar. 

Man kan mixa ihop smeten för att få den slät vilket gör den lite mer lätt hanterlig att steka men det räcker att bara blanda ihop allt också. När man steker dessa plättar med fiberhusk får man trycka ut smeten en aning och låta dom steka rätt länge på låg värme för att få fin färg och bra konsistens.

Kommer ge er lite olika recept på dessa kesoplättar. :)


Receptet kesoplättar dinkelmjöl, stekpanna:

2ägg

3msk dinkelmjöl

1 liten burk keso


Rör i hop och klicka ut i plättjärn eller stekpanna.

Stek i smör på medelvärme, de kräver ganska lång tid på första sidan, lyft kanterna innan du försiktigt vänder dem. Servera med frukt, eller grönsaker, krydda med vad ni vill och tycker passar. 

-------------------------------

Recept kesoplättar fiberhusk, stekpanna: (Dessa gjorde jag idag)

2 ägg,

1 liten burk keso

ca 1,5 msk fiberhusk

En nypa salt



Mixa till en slät smet eller rör bara ihop allt till en smet. Låt smeten svälla i 5-10 min. Stek sedan i medelvarm panna med smör. Tänk på att steka första sidan rätt länge. Lyft lite försiktigt för att se om de har fått fin färg. 

Servera med frukt, eller grönsaker, krydda med vad ni vill och tycker passar. 

-------------------------------

Recept matiga kesoplättar med dinkelmjöl, i ugn:

1 stor burk naturellkeso
3 ägg
Rödlök
Senap
Salt
Peppar
1 påse parmesanost
4 msk dinkelmjöl

Blanda allt i en skål och häll i allt i en smörad ungsform, lagom är 25X35 cm. Ställ formen i ugnen, 30 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Skär dom sedan i önskad storlek.
Man kan som sagt ha  i vad som helst i kesoplättarna

------------------------------------------------

Recept kesoplättar fiberhusk, ugn

500 g keso
4 ägg
2 msk fiberhusk

Mixa allt till en slät massa eller rör ihop allt till en smet. Klicka ut på bakplåtspapper i den storleken du vill ha dem och grädda dem sen i ugnen ca 10 minuter i 200 grader.

Servera och krydda med det som önskas.

-----------------------------------

   


Mat
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av LankiS ☮♥☯ - 23 mars 2017 00:07

Ny blogg på Nouw! Alla gamla inlägg härifrån följer med dit! :) Tjing! ...

Av LankiS ☮♥☯ - 1 maj 2016 15:49

Länge sedan jag skrev här nu. Det är mycket som hänt och lång tid som förflutit sedan dess. Jag kommer inte gå in på några detaljer här och nu.  Tiden är fortfarande något som förundrar mig så mycket.  Tiden, så strukturell och så inrutad, me...

Av LankiS ☮♥☯ - 30 juli 2013 14:39

Jag försöker få min sinnesstämmning i hakuna matata-mode det går inte direkt bra.  Jag är trött på att ha ont, jag är trött på att inte må bättre, jag är trött på att det hela tiden blir värre med det ena eller det andra när det är något som inger ...

Av LankiS ☮♥☯ - 13 juli 2013 22:45


 

Av LankiS ☮♥☯ - 13 juli 2013 22:43

Ingredienser: 1 st zucchini2 dl creme fraiche1 dl riven ost1 st vitlöksklyftaOlivoljaSalt & pepparFinhackad persilja -Sätt ugnen på 225 grader. Häll lite olivolja i en ugnsform.-Skiva zucchinin i längden och lägg skivorna i formen. Salta och pepp...

Ovido - Quiz & Flashcards