Direktlänk till inlägg 17 oktober 2012
Snart är det fredag igen då är det många tacosätares kväll. Tacos är sååå smarrigt å det kan göras i många olika former med många olika tillbehör!
Om man dock vill skära ner på kalorierna och kolhydraterna så är det ju givet att man kanske skippar nachos, majskalen, tortillas, pitabröd, gräddfilen, osten osv. och bara äter sallad till med lite mager riven ost och typ turkisk yoghurt.
Men även tacokryddan innehåller en heldel kolhydrater och kalorier och dessutom mkt tillsatser och salt. ( Vårt salt intag per dag rekommenderas att vara 5-6 gram alltså ungefär en tsk enligt livsmedelsverket, en påse tacokrydda innehåller ca 11gr)
Näringsvärdet per 100 g tacomix är:
Energi: 280 kcal
Protein: 9,8 g
Kolhydrat: 48 g ( varav sockerarter 15 g)
Fett: 5,1 g
Kostfiber 7,3 g
Natrium: 7,3 g ( motsvarar 30 g koksalt)
(1 påse = 40 g)
Alltså en heldel massa onödigheter som man kanske varje fredag inte vill sätta i sig. Då kan man ju testa att göra tacos med rena kryddor. Här är ett recept som är fritt från mjölkprotein, gluten, soja, nötter, laktos, druvsocker, smakförstärkare och jästextrakt :
Ny blogg på Nouw! Alla gamla inlägg härifrån följer med dit! :) Tjing! ...
Länge sedan jag skrev här nu. Det är mycket som hänt och lång tid som förflutit sedan dess. Jag kommer inte gå in på några detaljer här och nu. Tiden är fortfarande något som förundrar mig så mycket. Tiden, så strukturell och så inrutad, me...
Jag försöker få min sinnesstämmning i hakuna matata-mode det går inte direkt bra. Jag är trött på att ha ont, jag är trött på att inte må bättre, jag är trött på att det hela tiden blir värre med det ena eller det andra när det är något som inger ...
Ingredienser: 1 st zucchini2 dl creme fraiche1 dl riven ost1 st vitlöksklyftaOlivoljaSalt & pepparFinhackad persilja -Sätt ugnen på 225 grader. Häll lite olivolja i en ugnsform.-Skiva zucchinin i längden och lägg skivorna i formen. Salta och pepp...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 | 30 |
31 |
|||||||
|