Portioner: 4
400 g vit fisk
Blomkålsmos
1 kg blomkål2 msk smör
2 msk philadelphiaost
lite salt och peppar
Sås
4 dl crème fraiche1 pkt dill (35 g)
citronsaft efter smak
lite salt och peppar
Gör såhär
• Sätt ugnen på 225 grader.
• Koka blomkålen tills den har blivit mjuk.
• Mosa sedan blomkålen med en matberedare, visp eller (stav)mixer. Klicka ner smör, philadelphiaost och blanda tills det blir mjukt och lent. Smaksätt med salt och vitpeppar.
• Blanda crème fraiche och dill. Smaksätt med citron, salt och svartpeppar.
• Lägg fisken i botten på en ugnsfast form eller 4 st 1-portionsformar. Spritsa eller klicka ut moset runt fisken och häll sedan över såsen i mitten.
• Sätt i mitten av ugnen i 25 minuter.
Källa:levamedlchf.se