Port4
Köttfärssås
600 g köttfärs eller veggiefärs
1 paket krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
hackade färska champinjoner
smör att steka i
1-2 dl vispgrädde (Jag brukar skippa grädden)
lite salt
lite peppar
Kryddor (oregano, basilika, timjan)
Gör såhär
Hacka lök, vitlök och champinjoner och stek en liten stund i mycket smör.
Finfördela kättfärsen med en trägaffel och låt steka en stund.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, pressad vitlök och lite basilika/timjan/oregano.
Låt puttra 15 minuter.
Stekt vitkål
1 vitkålshuvud
smör att steka i
2 msk vatten
salt och peppar
Gör såhär
Skär 1 vitkålshuvud i långa strimlor.
Stek i mycket smör.
Häll i vatten, krydda med salt och peppar.
Källa: levamedlchf.se