Senaste inläggen
Lite kvällsmys med lite osaltade och orostade nötter, en minneola och en kopp te!
Det är så sjukt gott med, buffe, smörgårdsbord, meze, tapas, curries, alltså massa olika små rätter av olika slag som man kan mixa och plocka till sig hur man vill, mumms! Love it!
Skriver ner några länkar på sådan god plockmat inspirerat från olika håll! Även om det är en del jobb att göra alla rätter så är det ju absolut en kul och ofta uppskattad form av mat att bjuda på!
Mellannöstern meze
http://receptfavoriter.se/matartiklar/meze-buffe-fran-mellanoestern.html
Libanesisk meze
http://hd.se/mat/2003/10/23/smoergaasbord_libanesiskt_vis/
Grekisk meze
http://www.fontana.se/recept/grekisk-meze/
http://www.fontana.se/sidor/recept/?tag=meze
Lankesiska och Indiska Curries
http://www.sri-lanka.se/fakta-mat
http://www.kokaihop.se/recept/sri-lanka-curry-kyckling-med-linser
http://www.indien.nu/allt_om_indien/mat_dryck/recept
http://receptfavoriter.se/matartiklar/indisk-mat-indiska-recept-curryrecept.html
Italiensk Buffé
http://www.arla.se/default____17954.aspx
http://receptfavoriter.se/matartiklar/italiensk-buffe-italiensk-mat-italienska-recept.html
http://www.recept.nu/italiensk_mat
http://www.zeta.nu/recept/buffe/italiensk-buffe?gclid=CKzmpPDbvbICFQUumAodHTcAVA
Spansk Tapas
http://receptfavoriter.se/matartiklar/tapas-tapasrecept-recept-pa-tapas.html
http://www.arla.se/Default____17858.aspx
http://www.kokaihop.se/inspiration/tema/tapasskola-tolv-lackra-tapas
Smörgåsbord och bufféer
http://www.baromat.se/recept/smorgasbord-och-buffeer/
http://www.zeta.nu/recept/buffe
http://www.svt.se/2.28295/1.379390/smorgasbord_eller_buffe
http://www.svt.se/2.35282/buffemat
Ingridienser:
4 tinade skinn- och benfria laxfiléer
- 2 dl lätt creme fraiche
- 100 g smulad fetaost
- Salt och peppar (eventuellt andra kryddor)
Gör såhär:
-Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg de tinade laxfiléerna i en ugnssäker form.
-Blanda creme fraiche, halva fetaosten, salt, peppar och eventuellt andra kryddor jag använde lite vitlökspulver och torkad dill, bred sedan ut röran över laxfiléerna. Smula över resten av fetaosten.
-Sätt in i ugnen i ca. 15-20 minuter
Till detta gjorde jag svarta bönor, kidneybönor, vita bönor, kikärtor, bladspenat, rödlök och cocktail tomater i ugn.
La ut allt på en ugnsplåt med folié under, ringlade över lite olja och flingsalt, in i ugnen 15-20 min på 200 grader.
Mumms!
Kolhydratsnåla allternativ till Tacosen!
Tortillabröd
Ingridienser:
4 ägg
0.5dl fiberhusk
125gr färskost
Salt
Gör såhär:
Vispa äggen poröst, vispa sedan ner philadelphian och fiberhusken. Låt svälla en stund.
Dela degen i fyra delar och lägg degbitar mellan två bakplåtspapper och kavla ut till tunna tortillas.
Grädda i 150 grader i ca 10-15min med bakplåtspappren på tills de blir rätt hårda.
Riven ost ( gärna lagrad)
Eventuellt kryddor efter smak
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg små högar av riven ost på ett bakplåtspapper.
Strö eventuellt över lite kryddor och sätt in i ugnen några minuter tills chipsen fått lite färg.
Källa: lchfrecept.com &
levamedlchf.se
Istället för bröd - fungerar som ett nyttigare alternativ till Naanbröd.
Går också att krydda dessa med olika kryddor för att få andra smaker exempelvis vitlök och koriander, eller grannera med lite sesamfrön, en annan variant är att ha i eller på kanel och lite vaniljpulver.
(6 st)
Ingredienser:
3 ägg
100 g philadelphia (eller hälften philadelphia och västerbottenost)
lite salt
lite bakpulver
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Separera äggen. Gulor i en skål och vitor i en annan.
3. Vispa vitorna tillsammans med saltet till ett hårt och fluffigt skum, viktigt att det får den konsistensen. På samma sätt som man gör marränger. Man ska kunna vända på skålen utan att det fluffiga trillar ur skålen.
4. Vispa gulorna med philadelphiaosten och bakpulvret.
5. Vänd ner det vita fluffiga i gulorna med en träslev. Försiktigt. Behöver inte vara någon jämn smet. Försök dock ha kvar det fluffiga.
6. Klicka ut 6 stycken lika stora ovaler/rundor på bakplåtspapper.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills de ser gyllenbruna ut.
Namn | Vikt | Kolhydrater | Fett | Protein | Kcal |
---|---|---|---|---|---|
Ägg rått | 180g | 0 | 18,2 | 22,7 | 253,8 |
Färskost 27% fett Philadelphia | 85g | 2 | 23,2 | 5,2 | 234,6 |
Totalt | 265g | 2 | 41,4 | 27,9 | 488,4 |
Källa:lchfrecept.com
Det här är ett av mina absoluta favorit recept så sjukt gott :) Enkelt och går utmärkt att frysa dessutom!
Ingredienser:
300 gram Skånemejerier Gratäng Crème Peppar(-Energivärde 240 kcal,Protein 10g, Kolhydrater 4,5 g, Fett 20 g) -För er som inte får tag på denna i affären så gör eller köp en krämig Bechamelsås(helst utan vetemjöl) med lite svartpeppar det funkar också!
1 burk/tetra pak blandade bönor
200 gram bladspenat
500 gram lax -i portionsbitar
8 st små tomater
2 msk pumpafrön
Tillagning:
Sätt ugnen på 200°. Spola av bönorna.
Lägg bladspenaten och bönorna i en stor ugnsfast
form. Blanda med smält smör och krydda med salt.
Lägg på laxen, krydda med salt och klicka på
Gratäng Crèmen.
Dela tomaterna och lägg dem bredvid.
Strö över pumpafrön.-Jag brukar strö över lite riven ost också !
Baka i ugn ca 20 minuter tills fisken är färdig. Sätt gärna ugnen på grilläge de sista 5 minuterna.
Varför kan dessa tillstånd inte infinna sig när jag vill... Orsak: Stress och ångest... ond cirkel...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|