Senaste inläggen
Jag har den återkommande känslan av saknad... jag saknar!
Jag saknar många... Jag saknar mycket... och jag längtar... Jag förstår känslan av många men inte mycket och längtan. Jag behöver meditera. Jag behöver gå in i mig själv... Det är mycket som kommer hända nu inom de närmsta månaderna. Men jag ser fram mot det, det kommer bli tufft, men jag laddar för att vara redo.
Detta blir ett ytligt inlägg med massa ögongodis, no reason just is! ;)
Tid och rum tycks stanna när jag är med dig
Jag lever... jag lever här och nu, i stunden, i detta ögonblick
Jag ser in i dina ögon och jag känner, jag känner glädje
Inget annat spelar någon roll än det som är här och nu... Vad morgondagen kommer med eller vad framtiden bringar är ännu inte något som är.
Här och nu är det enda som är, mina tankar, mina känslor, mitt tyckande är det som är just i denna stund, just i detta ögonblick... jag njuter, jag njuter av det som är utan att veta vad det kan bli och om det kan bli för det spelar ingen roll. Det är vad det är och det blir vad det blir!
Jag lever här och nu, just i denna stund utan tid och rum.. med dig!
Jag har ett skri i mitt bröst som inte kan komma ut... jag har hjärtslag i mitt bröst som dunkar så hårt att alla borde se mitt hjärta slå... jag har en ångest från det förgångna som alltid finns där med sin vankande oro...
Det förgångna förändras inte... men du själv förändras med tiden och genom livet... livserfarenheter sätter spår och bildar ibland sår och ärr... Sådana sår och ärr man får lära sig leva med eller som man släpper och lämnar i det förgångna...
Det som har hänt har hänt... Jag lever här och nu, min framtid är ett oskrivet blad men det är det enda jag kan blicka åt som är relevant... det förgångna är det förgångna...med lärdomar och minnen som alltid kommer finnas...
Efter förändringarnas år är det dags för en ny era med möjligheternas år!
God fortsättning på er allihopa!
Så sjukt god middag jag gjorde idag! Åt Falafel med speciell smaksatt bulgur, med tomatsallad och yoghurt med pressad vitlök! Så sjukt gott! Ibland får man unna sig!
Här kommer receptet:
Bulgursallad
4 rejäla portioner eller 8 bufféportioner
Så galet gott! Hade ingen libanesisk färdig krydda så blandade ihop själv!
Alla kryddor ska vara malda. Förvara blandningen i en burk med lock.
Jag fullkomligt älskar saffran! Det är så sjuuukt gott!
Här är lite recept på olika gott med saffran:
Saffranspannkaka
2 pannkakor, 2 portioner:
2 ägg
1 msk fiberhusk
1 dl mjölk
1/2 dl grädde
salt
1 paket saffran (0,5 g)
Gör såhär:
Mixa med stavmixer och låt stå 2 minuter, häll sedan upp i panna med smör eller kokosfett och stek färdiga.Servera med hjortron och lite rysk yoghurt!
Saffranspannkaka med kokos i långpanna
4 ägg
4 dl mjölk
1 dl grädde
25 g smör
3 dl kokosmjöl
1 tsk fiberhusk
½ g saffran
½ tsk salt
Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Om du använder kokosflingor kan du köra dessa i mixern för att få mer mjöllik form på dessa. Blanda de torra ingredienserna. Rör ned mjölk, grädde och smält smör. Vispa sist i äggen.
Grädda mitt i ugnen tills pannkakan fått lagom med färg, ca 20-35 minuter.
Servera med färska bär!
Saffranskaka LCHF, 1 rund kaka, ca 8-12 bitar
3 dl mandelmjöl
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram vanligt socker exempelvis 75 g Ica stevia strö
1 paket saffran (0,5 g)
125 gr smält smör
0,5 dl vispgrädde
2 tsk bakpulver
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
4 ägg
Fyllning:
50g smör
1 tsk vaniljpulver
100g philadelphiaost
1/2 dl sukrin melis eller sötrix flor
Gör såhär:
Sätt varmluftugnen på 180 g eller 200 g vanlig ugn.
Smörj en springform.
Vispa äggen fluffiga, vispa ner sötningen efter ett tag. Det ska bli luftigt och vitt, smält smöret. Blanda ner saffran i smöret
Vispa ner smör och grädden i äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner och blanda ordentligt, häll upp i formen.
Vispa ihop ingredienserna till smörfyllningen och skeda in det i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Lägg eventuellt över aluminium efter halva tiden.
Sätt ugnen på 200°. Tina spenaten och krama ur vätskan. Banka ut fileérna till 1 ½ cm tunna skivor och skär en djup ficka längs med filéerna. Blanda spenat, ost och sambal oelek. Fyll filéerna med blandningen och bryn dem i smör. Blanda grädde, saffran, salt och peppar. Lägg filéerna i en ugnssäker form och häll över gräddblandningen. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med ugnsrostad potatis, morot och smörfräst spenat.
4 dl basmatiris
1 liter vatten
1 tsk salt
1/2 påse saffran
1 dl varmt vatten
1 dl torkade berberisbär eller tranbär
1 msk smör eller olja
1 dl hackade pistaschnötter
Gör såhär:
Koka riset enligt anvisningarna på paketet. Blanda ut saffran i varmt vatten. Ta några deciliter av riset och blanda med saffransvatten. Bryn berberisbären i smör i en minut så att de blir glansiga. Lägg upp riset på ett fat och garnera med saffransris, berberis och hackade pistaschnötter.
Saffranskryddad kikärtsquinoa,4 port
1 gul lök
1 burk kikärtor (ca 400 g)
1 tärning grönsaksbuljong
1 kuvert saffran (0.5 gram)
2,5 dl okokt quinoa (gärna vit)
5 dl vatten
ev 1 dl torkade tranbär
Salt och peppar
olja att steka i
Gör såhär:
Hacka löken och fräs i olja i en stor kastrull.
Häll av kikärtorna och skölj dem, låt fräsa med löken i någon minut.
Tillsätt saffran och smula i buljongtärningen.
Skölj quinoan ordentligt, tillsätt sedan den också.
Häll över vattnet, låt koka upp och sjud sedan på svag värme i ungefär 15 minuter – tills vattnet kokat bort.
Tillsätt torkade tranbär om du vill, salta och peppra efter smak.
300 g Quornfiléer eller quornbitar
1 tsk salt eller örtsalt efter behov
2 kryddmått vitpeppar
2 dl creme fraiche
1 paket saffran
2 tsk dragon
2 dl riven ost, ex cheddar
ev. lite chili, lite garam masala, lite jordnötskräm, färska korianderblad
Gör såhär:
Blanda alla ingredienser utom qournbitarna noga i en separat bunke. Ta därefter fram qournbitarna i en smörjd form, och häll ”såsen” över. Ställ in i ugnen, 200 grader i ca 35-40 minuter. Servera med sallad & grovriven lätt kokt blomkål (alternativ till ris).
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|